Winkelwagen

Rolgordijn schoonmaken

Rolgordijn schoonmaken

Optimaal genieten van jouw raamdecoratie? Regelmatig het rolgordijn schoonmaken is dé sleutel voor een lange levensduur. Je haalt alles uit jouw woonplezier en laat je gordijnen weer stralen. Het is de voeding voor de stof en voorkomt dat er blijvende vlekken in jouw elektrische raamdecoratie ontstaan. Toch behoort het rolgordijn lang niet altijd tot de wekelijkse schoonmaaktaken en weet niet iedereen hoe je een rolgordijn kunt schoonmaken.

Rolgordijn schoonmaken? Ontdek hier hoe het moet.

Rolgordijn schoonmaken: de vergeten klus

Stofzuigen, de ramen lappen of poetsen zijn klassieke schoonmaaktaken en worden meestal wekelijks opgepakt. In tegenstelling tot deze welbekende klussen is rolgordijnen reinigen vaak een klus die vergeten wordt. Toch kan het een bron van vuil zijn als dit niet regelmatig wordt opgepakt. Behoud het unieke karakter van jouw rolgordijn en kies voor een consequent onderhoud. Ook de stof van een rolgordijn kan naar verloop van tijd vies worden. Zie je dat jouw rolgordijnen vies zijn? Dit is het moment voor velen om in de startblokken te schieten om hun rolgordijn schoon te maken. Helaas hebben wij slecht nieuws voor je: het is dan namelijk vaak al te laat.

Wil jij lang kunnen genieten van jouw raambekleding? Regelmatig het rolgordijn schoonmaken komt jouw gordijnen ten goede.

Rolgordijn lichtdoorlatend woonkamer beige

Geen vuiltje aan de lucht

Je rolgordijn schoonmaken van stof en vuil doe je eenvoudig en snel. Om het gehele oppervlak te reinigen, rol je je rolgordijn eerst naar beneden. Zo zorg je dat je geen stofje zult missen. Met een vochtige doek neem je het rolgordijn voorzichtig af.

Let wel op: maak de gordijnen niet al te nat. Hierdoor zal de stof te zwaar worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de stof in meerdere keren aan te pakken, waardoor je niet in één keer het gehele oppervlak nat maakt. Maak de rolgordijnen na het schoonmaken droog met een schone doek. Spot je geen vlekken meer op de stof? Dan is deze voldoende gereinigd.

Rolgordijn reinigen met een sopje

Reageren de vlekken niet op het water? Dan is het tijd voor een intensievere aanpak. Door wat mild wasmiddel toe te voegen aan het (lauwe) water, zullen de gordijnen extra schoongemaakt worden. Let op: gebruik geen agressief middel voor jouw rolgordijn. Dit zal de stof eerder beschadigen dan schoonmaken. Behandel de vlekken plaatselijk met het sopje. Hoe hardnekkig je de vlekken ook wilt verwijderen: wrijf echter niet te lang op één plek. Dit doet meer fout dan goed. Ook voor deze stap geldt: de rolgordijnen mogen niet te zwaar worden. Doe het dus met discretie.

Extra tipje van de sluier: ook het koord van het rolgordijn verdient af en toe een opfrisbeurt. Je kunt deze bijvoorbeeld in een bakje met water en azijn leggen, waardoor ook deze verkleuring zich vanzelf oplost.

Gordijnrails op maat gemaakt

Een droog (en schoon) resultaat

Alles uit de sop halen wat erin zit? Om de schoonmaak te laten slagen is het van belang dat je deze goed laat drogen. Neem de gordijnen dus eerst af met een droge doek en laat deze uithangen. Hierdoor kan de stof in de lucht drogen en kunnen de vlekken optimaal verwijderd worden. Is de stof volledig opgedroogd? Dan kun je de rolgordijnen weer oprollen.

Het tijdig laten drogen van de gordijnen zorgt ervoor dat er geen kringen of vlekken ontstaan. Zo stimuleer je een uitstekende schoonmaak.

Duo rolgordijn schoonmaken: dit is het verschil

Duo rolgordijnen kenmerken zich door haar onderhoudsvriendelijke karakter. Het stof is namelijk erg eenvoudig met een stofzuiger te verwijderen. Anders dan de reguliere rolgordijnen hoef je daarom geen vochtige doek te gebruiken. Kies je toch liever voor een grondige schoonmaak? Pas dan op dat je geen natte vlekken op het duo rolgordijn maakt. Bij vervelende kringen in de stof ben je namelijk nog verder van huis.

Pluspunt: net als reguliere gordijnen zorgt het duo rolgordijn schoonmaken voor een verlengde levensduur.

badkamer elektrische jaloezieen

De magie van een schoonmaak

Wij van Poweredblinds helpen je graag om jouw elektrische gordijnen zo lang mogelijk mee te laten gaan. Een goed onderhoud is hierbij van belang. Maak jij je raamdecoratie regelmatig schoon, dan zul je voor lange tijd kunnen genieten van jouw woonplezier. Een beetje water en sop doen wonderen: jouw rolgordijn is snel weer zo goed als nieuw. Ook verkleuring in jouw rolgordijn hoeft niet altijd te betekenen dat je een nieuw gordijn moet kopen.

Wij adviseren je graag over een passende schoonmaak voor jouw stof, zodat je optimaal kunt genieten van jouw raamdecoratie.

Heb je vragen over het schoonmaken van gordijnen?

Vul het antwoordformulier in of bel +31 23 562 1221.

semi-transparante rolgordijnen met elektrische gordijnrails in woonkamer