Winkelwagen

Meetinstructies

Meetinstructies

Jouw elektrische raamdecoratie wordt exact op maat gemaakt aan de hand van de door jou opgegeven afmetingen. In het bestelproces wordt gevraagd om deze maten in te vullen. Zorg dat je deze maten zorgvuldig opmeet en doorgeeft, dan ben je verzekerd van perfect passende raamdecoratie.

Kies het type raamdecoratie en bepaal of je de raamdecoratie in- of op het raamkozijn wilt monteren (in de dag of op de dag). Download vervolgens de bijpassende meetinstructies van het merk en type product en de volg de meetinstructies. Lees hier hoe rolgordijnen opmeten werkt.

 

Tips voor een perfect meetresultaat

Gebruik een metalen rolmaat voor het meest nauwkeurige meetresultaat.

Houd pen en papier bij de hand voor het noteren van de maten.

Neem handgrepen en andere obstakels mee in het meetresultaat.

Voor welk type raamdecoratie ga je meten?

(Duo) Rolgordijnen

Opmeten voor montage binnen het raamkozijn

“in de dag”

In de dag’ betekent dat het systeem in het raamkozijn hangt en tussen de twee zijkanten of tegen het plafond aan wordt bevestigd.

Rolgordijnen - Opmeten voor installatie binnen het raamkozijn

In de dag meetinstructies

  • Plaatsing in het raamkozijn of plaatsing tussen de muur
  • Check of het raamkozijn diep genoeg is om jouw rolgordijn op te hangen
  • Houdt rekening met uitstekende delen zoals raamklinken, handgrepen en leidingen

Meet jouw ramen op in de lengte en de breedte, zoals op de afbeelding. Meet op drie punten om hoogte en breedte verschillen te ondervangen. Gebruik de kortste afmeting bij de bestelling van jouw rolgordijnen.

Download meetformulier ‘In de dag’.

Opmeten voor montage op het raamkozijn

“op de dag”

‘Op de dag’ betekent dat het rolgordijnen voor het raamkozijn hangt en tegen de muur aan wordt bevestigd.

Rolgordijnen - Opmeten voor installatie op het raamkozijn

Op de dag meetinstructies

  • Plaatsing op het raamkozijn, tegen de muur of aan het plafond
  • Houdt rekening met uitstekende delen zoals raamklinken, handgrepen en leidingen

Meet jouw ramen op in de lengte en de breedte, zoals op de afbeelding. Meet op drie punten om hoogte en breedte verschillen te ondervangen. Gebruik de kortste afmeting bij de bestelling van jouw rolgordijnen.

Download meetformulier ‘Op de dag’.

Hoe moet je rolgordijnen opmeten?

Als je voor rolgordijnen kiest die op maat gemaakt zijn, is het belangrijk om de juiste maten door te geven. Het zou immers zonde zijn om raamdecoratie op maat te laten maken als die vervolgens niet goed blijkt te passen. Neem dus even de tijd om de maten van je raamkozijn op te nemen. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk!

Rolgordijn lichtdoorlatend woonkamer beige

Meetinstructies voor rolgordijnen opmeten

Rolgordijnen opmeten is heel eenvoudig. Houd bij het meten rekening met uitstekende onderdelen zoals handgrepen, raamhendels, de vensterbank, radiatoren, verwarmingsbuizen en waterleidingen die mogelijk in de weg kunnen zitten.

Kies je voor rolgordijnen in de dag? Meet dan op 3 plekken de hoogte en op 3 plekken de breedte van het raamkozijn, dus van muur tot muur. Neem hiervan de kleinste maten en geef die op bij je bestelling. Let op dat het raamkozijn diep genoeg is om het rolgordijn in op te hangen.

Of ga je voor rolgordijnen op de dag? Gebruik dan de bovenstaande maten van het kozijn, tel bij de hoogte dan de hoogte van het rolsysteem op (en eventueel de gewenste overlap aan de onderkant van het kozijn) en bij de breedte de gewenste overlap over de muur. Wij adviseren om aan weerszijden 5 cm op tellen, zo minimaliseer je de lichtinval.

Tips voor rolgordijnen opmeten

Rolgordijnen opmeten lijkt misschien een lastig klusje, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij geven je wat praktische tips zodat je de juiste maten opneemt.

  • Meet op 3 plekken en kies de kortste afmeting, dan past het rolgordijn sowieso.
  • Meet meerdere keren om kleine foutjes te voorkomen.
  • Noteer de maten direct na het opnemen ervan.
  • Vraag iemand om hulp, want meten met zijn tweeën is makkelijker.

Let op: het gordijndoek is altijd minder breed en minder lang dan het volledige systeem. De maten die je aan Poweredblinds doorgeeft, zijn die van het complete systeem. Je hoeft dus niet extra millimeters op te tellen bij de maten als je die hebt opgenomen op de manier die we hierboven hebben beschreven. Veel succes met je rolgordijnen opmeten!

Gordijnrails op maat gemaakt