Winkelwagen

Zonverduisterende gordijnen

Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen. Voordat je een gordijn aanschaft, doe je er daarom goed aan je te verdiepen in de stofopties die je hebt. Een van de opties is verduisterende stof.Lees hier meer over verduisterende gordijnen. We behandelen niet enkel verduisterende overgordijnen, maar ook verduisterende rolgordijnen, verduisterende vouwgordijnen en verduisterende plisségordijnen.

Shop hier jouw elektrische rolgordijnen >>

Zonverduisterende gordijnen bij Poweredblinds

Bij Poweredblinds hebben we verschillende soorten verduisterende gordijnen. Al onze gordijnen zijn elektrisch en worden speciaal voor jou op maat gemaakt.

Ons assortiment verduisterende gordijnen bestaat uit:

Door allereerst de gewenste afmetingen van je gordijn in te geven en eventueel enkele stofopties te selecteren, zie je snel wat je mogelijkheden zijn. Onze verduisterende gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Onze producten zijn ook beschikbaar in niet-verduisterende stofvarianten, bijvoorbeeld in transparante of gesloten variant. De transparante variant houdt fel zonlicht tegen en gaat schitteringen tegen. De gesloten variant doet dat ook, maar zorgt daarnaast voor meer privacy doordat voorbijgangers er niet doorheen kunnen kijken.

 

Rolgordijn verduisterend en elektrisch

Verduisterende gordijnen: wanneer is het handig?

De kamer verduisteren

Met zonverduisterende rolgordijnen sluit je gemakkelijk al het licht buiten in een handomdraai. Met verduisterende gordijnen houd je het zonlicht buiten en bescherm je je interieur dus effectief tegen de schadelijke invloed van de zon.

Meubels beschermen tegen zonlicht

Zonlicht kan ervoor zorgen dat je meubels sneller verschieten. Met verduisterende gordijnen houd je het zonlicht buiten en bescherm je je interieur dus effectief tegen de schadelijke invloed van de zon.

De warmte weren in de zomer

Je kunt een verduisterend gordijn tegen warmte inzetten in de zomer en tegen kou in de winter. Het vormt, zeker als je verduisterende gordijn op maat is gemaakt, een barrière tussen binnen en buiten.

In verschillende ruimten.

Wit rolgordijn lichtdoorlatend slaapkamer

Slaapkamer.

Het moge duidelijk zijn: verduisterende gordijnen in de slaapkamer zijn gemeengoed.  Er zijn heel wat mensen die het lekkerst slapen als de slaapkamer compleet verduisterd is. In zo’n geval is bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn voor in jouw slaapkamer niet alleen een investering in je interieur, maar ook in je nachtrust. Ook overdag kun je de slaapkamer gemakkelijk verduisteren, wat fijn is als je graag een middagdutje doet of overdag moet slapen omdat je ’s nachts werkt.

Woonkamer.

In de woonkamer kun je er soms behoefte aan hebben om het zonlicht en daglicht buiten te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan het zonlicht dat vervelend op je computerscherm schijnt terwijl je aan het werk bent. Ook een dutje op de bank doen is heerlijk als je de kamer gemakkelijk verduistert. Verder kan een verduisterend gordijn ’s avonds ideaal zijn: je creëert eenvoudig het echte thuisbioscoopgevoel door al het daglicht en nieuwsgierige blikken buiten te sluiten.

Lichtdoorlatend rolgordijn slaapkamer lichte kleur
Rolgordijn lichtdoorlatend slaapkamer wit

Badkamer.

Ben je op zoek naar zonwering voor de badkamer, denk dat eens aan verduisterende gordijnen. Verduisterende gordijnen in de badkamer zorgen niet alleen voor meer isolatie dan dunnere gordijnen, maar maken ook dat je in alle privacy van je badder- of douchemoment kunt genieten. Gordijnen van dunnere stoffen hebben soms als nadeel dat ze niet al het zicht tegenhouden. Met verduisterende gordijnen als binnenzonwering in de badkamer houd je niet enkel het zonlicht tegen, maar blokkeer je ook volledig het zicht van buiten naar binnen.

Werkkamer.

Zit je voor je werk veel achter de computer, dan kan de zon je soms flink in de weg zitten. Voorkom dat de zon op je scherm schijnt met slimme raamdecoratie: als bijvoorbeeld je vouwgordijnen verduisterend werken, kun je alle zoninval op je beeldscherm voorkomen.

Rolgordijnen lichtdoorlatend woonkamer beige
Somfy Smoove schakelaar

Kinderkamer.

In de kinderkamer kan een verduisterend gordijn ervoor zorgen dat je kind beter slaapt, ook op momenten dat het buiten licht is. Heeft je kind moeite om in slaap te komen of om ’s middags een middagdutje te doen? Denk dan eens aan verduisterende ramen voor de kinderkamer.

Tip: combineer verduisterende gordijnen met transparante raamdecoratie.

Vind je het lastig om voor je gordijnen de juiste stofsoort te kiezen? Ben je bijvoorbeeld bang dat je jezelf te veel beperkt met de keuze voor verduisterende gordijnen? Kies dan voor een combinatie van verschillende soorten raamdecoratie. Combineer je verduisterende rolgordijn in de woonkamer bijvoorbeeld met transparante rolgordijnen van een lichte stof. Zo kun je de inval van het zonlicht heel precies bepalen en afstemmen op je wensen en bezigheden.

Semi transparant zwarte rolgordijnen en donkergroen gordijn
Rolgordijn lichtdoorlatend woonkamer beige

Slimme elektrische zonwering binnen: bedien je verduisterend gordijn elektrisch.

Helemaal handig als je voor verduisterende gordijnen kiest is om voor de elektrische variant te gaan. Elektrische zonwering binnen en elektrische rol-, vouw- of plisségordijnen hebben enkele grote voordelen:

  • Comfort: er is geen inspanning meer nodig om je gordijnen te openen of te sluiten, want je bedient je elektrische gordijnen of elektrische zonwering binnen met een druk op de knop;
  • Lange levensduur: je gordijnen gaan langer mee doordat ze steeds gecontroleerd opengaan;
  • Gemak: je kiest zelf hoe je je elektrische raamdecoratie bedient, bijvoorbeeld met een wandschakelaar, een afstandsbediening of app;

Slimme raamdecoratie in de praktijk.

Maak je de keuze voor elektrische gordijnen, dan kun je ervoor kiezen je gordijnen op te nemen in je smart home. Je aankoop van elektrische gordijnen is tevens een geschikt moment om te beginnen aan een Smart Home. Ervaar hoe fijn het is om je huis compleet af te kunnen stemmen op je wensen en je leven.

In de praktijk ziet het er bijvoorbeeld zo uit als je elektrische verduisterende gordijnen in je slaapkamer hebt: je slaapt heerlijk dankzij je duistere slaapkamer en je wordt op een natuurlijke manier wakker doordat je vanuit je bed je elektrische gordijnen een stukje kunt opendoen als de wekker gaat.

Zijn je elektrische gordijnen onderdeel van je Smart Home, dan kun je zelfs instellen dat je je gordijnen om een bepaalde tijd open wilt laten gaan. Je hebt dan geen wekker nodig, maar wordt wakker van het daglicht dat je slaapkamer binnenstroomt op het tijdstip dat je wakker moet worden.

De voordelen van Poweredblinds.

Bij Poweredblinds hebben we ons gespecialiseerd in elektrische raamdecoratie. Al onze raamdecoratie maken we speciaal voor je op maat. Juist met zonverduisterende gordijnen is dit van groot belang: doordat de afmetingen van je gordijnen precies kloppen, verduisteren ze de kamer effectief. Dit zijn de voordelen van je zonverduisterende gordijnen kopen bij Poweredblinds:

Motoren van Somfy

We rusten onze raamdecoratie uit met motoren van Somfy, een gerenommeerd merk op het gebied van home automation. Je weet dus dat je voor kwaliteit kiest waar je lang plezier van hebt.

Op maat gemaakt

Om zijn verduisteringsfunctie optimaal te kunnen vervullen, moet een verduisterend gordijn goed passen. Bij Poweredblinds maken we alle verduisterende gordijnen op maat.

Gratis verzending in NL & BE

Al je bestellingen worden gratis verzonden naar adressen in België en Nederland.