Winkelwagen

Verduisterende vouwgordijnen

Verduisterende vouwgordijnen beige Verduisterende vouwgordijnen beige

Verduisterende vouwgordijnen: stijlvol in elke ruimte

Houd me op de hoogte.

Op dit moment zijn we bezig met het uitzoeken en optuigen van onze collectie vouwgordijnen. Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je e-mailadres achter en we mailen je zodra de nieuwe collectie vouwgordijnen beschikbaar is.elektrisch rolgordijn Melbourne dark grey

Sfeer creëren met verduisterende vouwgordijnen

Raamdecoratie uitkiezen is niet altijd even gemakkelijk. Raamdecoratie bepaalt, door haar veelal grote oppervlakte, de sfeer in de ruimte. Verduisterende vouwgordijnen zijn een stijlvolle manier om sfeer te creëren in je woning. Vouwgordijnen vallen minder op dan overgordijnen tot op de grond, maar worden over het algemeen als minder ‘strak’ ervaren dan elektrische rolgordijnen.

Welke sfeer creëer jij met vouwgordijnen?

Met vouwgordijnen bepaal je zelf de sfeer in je huis. Sfeer wordt voor een groot deel bepaald door licht, zowel licht van lampen als natuurlijke lichtinval. Met raamdecoratie als vouwgordijnen is het gemakkelijk om de lichtinval te reguleren. Kies voor geheel geopend, half gesloten, driekwart gesloten, geheel gesloten of alles daartussen, afhankelijk van het licht buiten en de sfeer die je binnen wilt creëren.

Vouwgordijnen passen in elke interieurstijl. Heb je een prachtige, authentieke woonboerderij met landelijke inrichting? Een vouwgordijn, de ‘klassieke’ variant van het rolgordijn, gaat gemakkelijk op in deze omgeving. Heb je een strak, minimalistisch interieur dat perfect gestyled is? Een vouwgordijn past binnen dat strakke interieur en geeft dat interieur extra warmte, door de toevoeging van de verrassende ‘overdaad’ van lagen stof.

 

 

Elektrische vouwgordijnen licht Roman lifestyle

Waarom verduisterende vouwgordijnen?

De kamer verduisteren

De naam zegt het al: verduisterende vouwgordijnen worden in de eerste plaats vaak aangeschaft om een kamer te kunnen verduisteren. Bij het aanschaffen van vouwgordijnen in de slaapkamer wordt vaak gelet op de verduisterende eigenschappen van een (vouw)gordijn. Ook voor andere ruimtes kunnen verduisterende vouwgordijnen een uitkomst bieden. Doe je bijvoorbeeld graag een powernap op de bank in de woonkamer, dan kunnen verduisterende vouwgordijnen ervoor zorgen dat je gemakkelijker in slaap valt.

Kamer beschermen tegen zonlicht

Verduisterende vouwgordijnen zijn tegelijkertijd zonwerende vouwgordijnen. Met verduisterende vouwgordijnen houd je het zonlicht effectief uit je woning. Zo bescherm je je meubels tegen de schadelijke invloed van zonlicht. Verduisterende vouwgordijnen zijn om deze reden niet alleen qua sfeer, maar ook qua duurzaamheid een investering in je interieur.

Extra isoleren

Een verduisterend vouwgordijn is gemaakt van een zwaardere stof dan een transparant gordijn. Door de dichtere stof houdt een verduisterend vouwgordijn niet enkel licht, maar ook warmte of juist kou beter buiten de deur. Laat in de zomer je verduisterende vouwgordijnen naar beneden en je houdt de ruimte hiermee koeler en beter geïsoleerd. In de winter kan een verduisterend vouwgordijn er juist toe bijdragen dat de kou beter buiten de deur blijft.

Luxe vouwgordijnen - Woonkamer zandtinten met vouwgordijnen

Luxe vouwgordijnen

Bij Poweredblinds vind je prachtige, luxe vouwgordijnen in zorgvuldig geselecteerde kleuren. De stoffen voor onze vouwgordijnen worden geselecteerd door onze specialisten op basis van kwaliteit en uitstraling. Dit levert mooie vouwgordijnen op waarvan je jarenlang plezier kunt hebben.

Ook zeer luxe aan onze verduisterende vouwgordijnen: de uitgebreide manieren waarop je je elektrische vouwgordijn kunt bedienen. Kies je voor een afstandsbediening, voor een draadloze muurschakelaar of een afstandsbediening met een timer? Nog makkelijker maak je het door je luxe vouwgordijnen te automatiseren, zodat ze bijvoorbeeld aan het einde van de dag automatisch dichtgaan. Dit doe je door je vouwgordijnen onderdeel te laten uitmaken van je Smart Home. Hiervoor heb je de Somfy TaHoma switch nodig.

Ideeën voor raamdecoratie met vouwgordijnen

Wie denkt dat een vouwgordijn maar een vouwgordijn en dus een puur functioneel item is, heeft het mis. Met vouwgordijnen en andere raamdecoratie kan je op veel verschillende manieren decoreren. Verschillende soorten raamdecoratie in dezelfde ruimte geven dezelfde ruimte direct een andere uitstraling.

Denk bijvoorbeeld aan variatie in:

De kleur(en)

Kies je voor effen vouwgordijnen in bijvoorbeeld grijs, voor een werkje in de stof, voor een kleine print of voor een grote, opvallende print?

Soorten raamdecoratie

Vouwgordijnen kun je, evenals rolgordijnen, uitstekend combineren met overgordijnen. Zo kun je spelen met het daglicht door bijvoorbeeld voor verduisterende vouwgordijnen en lichtdoorlatende overgordijnen te kiezen, of andersom. De combinatie van overgordijnen met rolgordijnen of vouwgordijn geeft een luxueus effect.

Type stof

Naast de verschillen soorten raamdecoratie (vouw, rol, plissé) kun je ook nog kiezen voor verschillende stoffen. Zoals verduisterend, gesloten en transparant.

Luxe vouwgordijnen op maat

De luxe vouwgordijnen van Poweredblinds worden stuk voor stuk op maat (ook plisségordijnen op maat en rolgordijnen op maat) gemaakt voor de ramen en deuren van onze klanten. Heb je een raam met een afwijkende maat, of heb je een groot of juist een klein verduisterend vouwgordijn nodig? Wij maken je verduisterende vouwgordijnen op maat tot een breedte van 180 centimeter. De minimale afmetingen van een verduisterend vouwgordijn van Poweredblinds zijn 40 x 40 centimeter.

Naast verduisterende vouwgordijnen kun je ook kiezen voor gesloten stof voor vouwgordijnen. Met vouwgordijnen van gesloten stof kunnen nieuwsgierige voorbijgangers niet naar binnen kijken, maar is je huis niet direct verduisterd. Welke stof kies jij voor je nieuwe vouwgordijn?

Vouwgordijnen op maat wit

Vouwgordijnen met verduisterende stof

Bij Poweredblinds kies jij hoe je je verduisterende vouwgordijnen het liefst ziet. Kies uit prachtige stoffen in neutrale kleuren en kies daarnaast de manier van bedienen die bij je past. Luxe vouwgordijnen kopen doe je bij Poweredblinds. Naast verduisterende vouwgordijnen bieden wij ook verduisterende plissegordijnen en verduisterende rolgordijnen aan.

Al onze raambekleding is voorzien van een Somfy motor. Daarbij heb je na aankoop 2 jaar garantie op onze gordijnstoffen en liefst 5 jaar garantie op Somfy motoren en accessoires. Verder worden al onze producten gratis verzonden, waardoor je geen last hebt van extra kosten na de aankoop van jouw elektrische raamdecoratie.