Winkelwagen

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen
Een slimme zet

Waarom verduisterende gordijnen?

Verduisterende gordijnen hebben twee duidelijke functies: licht tegenhouden en warmte weren.

Licht tegenhouden met verduisterende gordijnen

Daglicht: het heeft grote invloed op hoe wij leven en hoe we ons voelen. Ons lichaam is gewend aan een bepaalde hoeveelheid licht op een bepaald tijdstip.

Met verduisterende gordijnen help je je lichaam een handje op momenten dat het rust nodig heeft. In een volledig verduisterde slaapkamer kom je echt tot rust en slaap je diep en vast: je hersenen registreren geen licht dat wakker houdt.

Wil je het optimale slaapklimaat creëren in je slaapkamer, dan zijn verduisterende gordijnen daar een wezenlijk onderdeel van. Zeker als je ook overdag graag een dutje doet of op onregelmatige tijden slaapt vanwege je werk, is het blokkeren van daglicht een handige manier om je lichaam te helpen in slaap te vallen.

Verduisterende gordijnen weren warmte uit je huis

Doordat verduisterende gordijnen de zon zo goed weren uit je huis, houden ze ook de warmte van de zon tegen. Ben je op zoek naar een manier om je huis in de zomer koeler te houden, dan helpen verduisterende gordijnen daar zeker bij. Zeker als je grote ramen hebt op het zuiden, vormt op maat gemaakte, verduisterende raamdecoratie een slimme isolatielaag.

Wil je niet direct altijd in het donker hoeven zitten als je bijvoorbeeld je openslaande deuren voorziet van verduisterende plisségordijnen? Dan is een combinatie van verschillende soorten raambekleding een uitkomst. Je verduisterende plissés combineer je bijvoorbeeld met inbetween gordijnen. Als je de zon niet hoeft tegen te houden, sluit je alleen de inbetweens. Zo heb je wel iets voor je ramen hangen, maar valt er wel nog daglicht naar binnen.

Heerlijk slapen met verduisterende gordijnen op maat.

Licht verstoort onze biologische klok. Ook als we eenmaal slapen, kan een slaapomgeving die (gedeeltelijk) verlicht is, zorgen voor een mindere kwaliteit slaap. .

Verduisterende gordijnen worden ook wel zonverduisterende gordijnen genoemd. Maar ze doen meer dan enkel het licht van de zon blokkeren. Met verduisterende gordijnen houd je niet alleen daglicht buiten je slaapkamer, maar ook het licht van bijvoorbeeld straatlantaarns of voorbijrijdende auto’s. Je geeft je lichaam echt de kans om volledig uit te rusten in een donkere en dus prikkelarme omgeving.

Ook in de kinderslaapkamer leveren verduisterende gordijnen een grote bijdrage aan de slaapkwaliteit. Zeker bij jonge kinderen, die ook overdag nog een of meerdere dutjes doen, is een verduisterend gordijn het meest effectieve middel om je kind volledige rust te geven. Of het nu 7 uur ’s avonds is of 2 uur ’s middags: de kamer van je kind is volledig te verduisteren als het tijd is om te gaan slapen.

 

Het voordeel van elektrische verduisterende gordijnen.

Bij Poweredblinds vind je op maat gemaakte, elektrische raambekleding. Juist bij verduisterende gordijnen is elektrische bediening ideaal: je maakt het jezelf gemakkelijk om moeiteloos in slaap te vallen én fijn wakker te worden.

Met een afstandsbediening of bediening via de app doe je je verduisterende gordijnen vanuit je bed open of dicht. Word je wakker van de wekker, dan open je je gordijnen met één druk op de knop, direct vanuit je bed. Ben je niet zo goed in wakker worden? Met een timer gaan je elektrische verduisterende gordijnen automatisch open op het juiste tijdstip. Het daglicht stroomt binnen en laat je op een rustige, natuurlijke manier je dag beginnen

Somfy TaHoma vrouw op smartphone 960x960

Jouw gordijnen als onderdeel van je Smart Home

Nog gemakkelijker maak je het als je je verduisterende gordijnen onderdeel laat uitmaken van je Smart Home door ze aan te sluiten op de Somfy TaHoma switch. Nu kun je scenario’s aanmaken of je verduisterende gordijnen op vaste tijden open of dicht laten gaan.

’s Ochtends gaan de gordijnen bijvoorbeeld automatisch open op het moment dat je moet opstaan, zodat je wakker wordt zonder wekker. Of stel een scenario in voor als je ’s avonds gaat slapen. Als je dat activeert, gaan de lampen in de woonkamer uit, de verwarming draait zichzelf naar beneden en je verduisterende gordijnen in de slaapkamer gaan dicht.

 

 

Verduisterende rolgordijnen.

Een geliefde vorm van strakke, weinig opvallende raambekleding: het rolgordijn. Met verduisterende rolgordijnen op maat weer jij het licht uit je (slaap)kamer op momenten dat jij dit wilt.

verduisterend rolgordijnen in slaapkamer raamdecoratie
Verduisterende plisségordijnen.

Onze honingraat plisségordijnen zijn er ook in een verduisterende variant. Dankzij de slimme honingraatstructuur van de verduisterende plisségordijnen houd je niet alleen het licht buiten, maar bescherm je je huis ook effectief tegen de warmte in de zomer en de kou in de winter.

Plissegordijnen lifestyle
Verduisterende vouwgordijnen.

Het vouwgordijn staat bekend als weelderige raambekleding. Kies voor verduisterende vouwgordijnen en combineer met deze luxe vorm van raambekleding het decoratieve met het functionele.

Onze collectie vouwgordijnstoffen wordt op dit moment vernieuwd. Vul je e-mailadres in en we laten het je weten zodra de nieuwe collectie verduisterende vouwgordijnen er is.


 

Verduisterende vouwgordijnen elektrische bediening