Winkelwagen

**Ter ondersteuning van de internationale inspanningen tegen Covid-19 werken de meeste van onze medewerkers vanuit huis. Het grootste deel van ons logistieke netwerk en onze productie blijft normaal functioneren, maar we kunnen niet garanderen dat er geen vertragingen zullen zijn in relatie tot onze normale service en levering.**

 • Zoeken
 • Help & Advies

  Help & advies

  Wij hopen dat onze Help & Advies sectie je de informatie geeft die je nodig hebt bij de aanschaf van elektrische raamdecoratie.

  Lees help & advies

  Waarom elektrische raamdecoratie?


  Afstandbedienbare raamdecoratie is meer dan betaalbare luxe; het kan je leven echt verbeteren.

  Lees meer

  Opmeten


  Onze meetinstructies tonen stap-voor-stap hoe je accuraat je raamdecoratie opmeet zodat het perfect op z’n plaats past.

  Lees meer

  Eenvoudige installatie


  Het monteren van een elektrisch rol- of vouwgordijn van Powered Blinds is een eenvoudig en snel proces.

  Bekijk installatie instructies

Afstandsbedieningen & accessoires

EEN COMFORTABELE LEEFOMGEVING
Afstandsbedieningen & accessoires
Vergeet niet om je bediening op hetzelfde moment te bestellen als je gemotoriseerde raamdecoratie. Kies uit afstandsbedieningen die een enkel gordijn bedienen of maximaal vijf afzonderlijke gordijnen tegelijk met handige timermogelijkheden. Of kies voor draadloze wandschakelaars die je kunt monteren buiten het bereik van kinderen.

Appbediening

Bedien je raamdecoratie met je smartphone of tablet wanneer je Somfy Connexoon of TaHoma gebruikt. Integreer je elektrische raamdecoratie met andere apparaten, zoals lampen en verwarming, om jouw perfecte slimme thuisomgeving te creëren.

Waar je ook bent: je huis reageert op je en je stelt je raamdecoratie en eventuele andere aangesloten apparatuur zo in als jij dat wilt. Zo houd je bijvoorbeeld je huis koel en bescherm je je interieur tegen de zon als die plotseling tevoorschijn komt. Je hebt je afstandsbediening van al je slimme apparatuur altijd in je broekzak.

Bekijk afstandsbedieningen en accessoires

Wandschakelaar

Kies uit een stijlvolle selectie wandschakelaars die zijn ontworpen om te dienen als aanvulling op elk interieur. Wandschakelaars zijn ideaal voor iedereen die zich zorgen maakt over het kwijtraken van hun afstandsbediening of die de bediening buiten bereik van jonge kinderen wil houden. Ze zijn heel gemakkelijk te repareren en vereisen absoluut geen bedrading.

De wandschakelaars zijn er in verschillende kleuren, zodat er altijd een schakelaar is die bij jouw interieur past. Net als op de afstandsbedieningen van Somfy vind je op de wandschakelaar een ‘my’-knop. Stel deze knop in op de favoriete stand van je rolgordijn, vouwgordijn of plisségordijn en je roept deze stand op met een druk op de knop.

Bekijk de wandschakelaars

Afstandsbedieningen

Onze afstandsbedieningen maken dat je je raamdecoratie snel en gemakkelijk bedient. Gebruik de ‘my’-functie om jouw favoriete positie in te stellen en eenvoudig één of meerdere raamdecoratieproducten te bedienen als een groep of individueel.

Je kiest zelf of je bijvoorbeeld voor een eenvoudige 1-kanaals afstandsbediening als rolgordijn afstandsbediening voor je ene rolgordijn gaat of dat je een uitgebreide meerkanaals afstandsbediening kiest waarmee je de producten in je hele woning kunt aansturen.

Bekijk de afstandsbedieningen

Sensoren en timers

Upgrade je raamdecoratie door lichtsensoren en timers te integreren. Laat je raamdecoratie op gezette tijden openen en sluiten. Dit geeft extra gemoedsrust, omdat de raamdecoratie ook automatisch wordt bediend als je er niet bent. Daardoor lijkt het altijd alsof je thuis bent. Gebruik een licht- en/of temperatuursensor om je raamdecoratie automatisch te sluiten wanneer de temperatuur stijgt, zodat je woning koel blijft bij warm weer, je meubels niet verkleuren in de zon en je planten niet uitdrogen.

Bekijk sensoren en timers
Smart Home mogelijkheden

Somfy TaHoma

De Somfy TaHoma is het perfecte ‘controlecentrum’ voor je Smart Home. Al je apparatuur, waaronder de motoren van je raamdecoratie, communiceren draadloos met de TaHoma. Met TaHoma kun je je zonwering openen, je verlichting uitschakelen of garagedeuren bedienen vanaf je smartphone. Je installeert de Somfy TaHoma eenvoudig en kunt vervolgens je hele Smart Home gemakkelijk bedienen. Laat verschillende apparatuur in je huis met elkaar samenwerken door bijvoorbeeld je rolgordijnen en je verlichting op elkaar te laten reageren.

Hoe uitgebreid je jouw Smart Home maakt, is aan jou. Je kunt bijvoorbeeld enkel je vouwgordijnen en je verlichting aansluiten, maar ook een uitgebreid Smart Home inclusief beveiliging, toegang en klimaatbeheersing samenstellen. Je kunt je Somfy Smart Home op ieder gewenst moment uitbreiden met meer producten. Als je nu dus bijvoorbeeld enkel je rolgordijnen of plisségordijnen opneemt in een Smart Home systeem, kun je daar later gemakkelijk bijvoorbeeld verlichting of beveiligingsaccessoires aan toevoegen.

Ontdek TaHoma

Somfy Connexoon

Met de Connexoon RTS Window bedien je alle raamdecoratie en gordijnen, die zijn voorzien van een Somfy RTS-motor, eenvoudig met smartphone. Vanuit de handige app is het ook mogelijk om je verlichting te bedienen. Zo doe je bijvoorbeeld alsof er iemand thuis is wanneer je een avondje uit bent.

De Somfy Connexoon is geschikt als je enkel raamdecoratie en verlichting slim wilt aansturen. Ben je op zoek naar een compleet Smart Home systeem waarin je meer dan je raamdecoratie en verlichting kunt opnemen, kies dan voor een Smart Home met de Somfy TaHoma als basis.

Ontdek Connexoon

Bekijk al onze Afstandsbedieningen & accessoires

Producten 1-11 van 36

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-11 van 36

Van hoog naar laag sorteren
Welke afstandsbediening past bij jou?

Beslissen welk type afstandsbediening het best bij jouw situatie past kan een hele uitdaging zijn.

Lees verder

Beslissen welk type afstandsbediening het best bij jouw situatie past kan een hele uitdaging zijn.

Lees verder

Niet iedereen heeft dezelfde wensen als het gaat om de bediening van zijn raamdecoratie, zonwering of andere apparatuur in huis. Het type apparatuur dat bij je past, is afhankelijk van een aantal zaken. We geven je graag wat vragen mee aan de hand waarvan je kunt bepalen welk type rolgordijn met afstandsbediening bijvoorbeeld het beste bij je past:

 • Wat is je budget? Een wandschakelaar of afstandsbediening is verkrijgbaar vanaf zo’n 50 euro; een Connexoon of Somfy TaHoma voor appbediening is prijziger.
 • Vind je het fijn om je smartphone te gebruiken voor de bediening van je elektrische raamdecoratie? Heb je je smartphone sowieso altijd op zak?
 • Hoeveel elektrische raamdecoratie heb je? Met één of twee elektrische rolluiken is de keuze voor wandschakelaars of een afstandsbediening bijvoorbeeld beduidend goedkoper dan de keuze voor appbediening met de Connexoon of TaHoma.
 • Heb je (kleine) kinderen? Een afstandsbediening zul je dan op een hogere plaats moeten opruimen om te voorkomen dat de kinderen ermee gaan spelen dit kan met de meegeleverde muursteun. Ook een draadloze wandschakelaar kun je gemakkelijk iets hoger hangen, buiten het bereik van je kinderen.
 • Warmt je huis snel op doordat de zon op de ramen staat? Dan kan bediening aan de hand van een zonsensor voor jou een goede oplossing zijn. Je huis is dan altijd voorbereid op zon en blijft koel, ook als jij van huis bent.
 • Ben je vergeetachtig of chaotisch en ben je vaak dingen kwijt? Dan is een afstandsbediening misschien een minder goed idee. Kies eerder voor een wandschakelaar. Je raamdecoratie laten werken op een timer kan ook handig zijn: je stelt één keer in hoe je het wilt hebben en je raamdecoratie gaat voor de rest zelfstandig in en uit, je hebt er geen omkijken naar.
 • Ben je veel van huis en wil je je huis er bewoond laten uitzien, ook als je er niet bent? Dan is een Smart Home systeem op basis van de TaHoma of Connexoon een slim idee. Je kunt daarmee niet enkel je elektrische raamdecoratie, maar ook je verlichting laten meewerken aan aanwezigheidssimulatie.

Favoriete positie opslaan onder de ‘my’-knop

Afstandsbedieningen van Somfy hebben een slimmigheid ten opzichte van afstandsbedieningen van andere merken: de ‘my’-knop. Het werkt zo: je bepaalt wat je favoriete positie is voor bijvoorbeeld je elektrische plissés of elektrische vouwgordijnen en koppelt deze positie aan de ‘my’-knop. Voortaan kun je nu je favoriete positie van je raamdecoratie oproepen met een simpele druk op de ‘my’-knop.

Je kunt de favoriete positie die je aan de ‘my’-knop hebt gekoppeld zo vaak aanpassen als je wilt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je rolgordijnen in de winter anders gebruikt dan in de zomer vanwege een laagstaande zon. Je kunt je ‘my’-positie dan gemakkelijk vervangen.

Vragen over afstandsbedieningen en accessoires?

Heb je een vraag over de verschillende afstandsbedieningen van het merk Somfy, of over bijvoorbeeld de werking van een bepaalde accessoire? Kijk op de pagina help en advies of neem direct contact met ons op.