Winkelwagen

Witte rolgordijnen

Witte rolgordijnen

Stijlvol en ruimtelijk

Witte rolgordijnen zijn niet voor niets een veel gekozen optie als het gaat om raamdecoratie op maat. De kleur wit wordt geassocieerd met rust en puurheid. De neutrale uitstraling en de eenvoud van rolgordijnen past eigenlijk bij elk interieur. Of je de ze nu ophangt in je slaapkamer, woonkamer of studeerkamer: onze witte rolgordijnen geven je woning net wat meer stijl en ruimtelijkheid. Zwarte raamdecoratie wordt daarentegen vaak geassocieerd met tijdloze stijl en luxe en kan voor andere ruimten juist weer beter geschikt zijn.

Bekijk direct onze witte rolgordijnen >>

 

Nieuw: 7 verschillende soorten rolgordijn stoffen.

Nu tijdelijk 20% introductiekorting op alle 76 kleuren rolgordijnen & bijbehorende accessoires!

Verduisterende witte raamdecoratie.

Misschien denk je dat het niet mogelijk is, maar ook verduisterende rolgordijnen kun je in de kleur wit bestellen. Verduisterende stof sluit het daglicht volledig buiten. Witte gordijnen zijn dus ook heel geschikt voor de slaapkamer, want van je nachtrust geniet je natuurlijk het best als het helemaal donker is.

Bekijk onze verduisterende witte rolgordijnen >>

Wit rolgordijn lichtdoorlatend slaapkamer
Wit rolgordijnen lichtdoorlaternd

Transparant.

Een andere soort stof waar je voor kunt kiezen, is transparante stof. De structuur van deze stof lijkt op linnen. Transparante rolgordijnen zijn heel geschikt als je daglicht niet wilt buitensluiten, maar wel enige barrière wilt creëren tussen binnenshuis en de buitenwereld. Ook zorgt een transparante witte stof ervoor dat je geen last meer hebt van felle zon in je ogen of hinderlijke reflectie op je beeldscherm, zonder dat je hoeft in te leveren op de fijne kanten van daglicht.

Door de neutrale witte kleur blijft de uitstraling van je interieur altijd intact en heb je nooit last van een ongewenste gekleurde gloed, ook als je de rolgordijnen geheel hebt gesloten.

Bekijk onze transparante witte rolgordijnen>>

Waarom verduisterende rolgordijnen?

Er zijn uiteenlopende redenen om voor verduisterende rolgordijnen te kiezen. Vooral in de slaapkamer zijn ze populair. Toch komen verduisterende rolgordijnen niet enkel in de slaapkamer van pas. Hieronder vind je enkele veelgehoorde redenen om voor verduisterende gordijnen of rolgordijnen te kiezen. Zoals je ziet, zijn niet al deze redenen enkel van toepassing op de slaapkamer.

verduisterend rolgordijnen in slaapkamer raamdecoratie

Slaapkamer verduisteren: tips

In de slaapkamer kan het fijn zijn om voor bediening op afstand te kiezen, zodat je de rolgordijnen ’s ochtends vanuit je bed kunt openen. Zo word je fijn wakker zonder dat je gelijk uit bed hoeft te stappen om het daglicht binnen te laten.

Als je moeilijk uit je bed komt, kunnen verduisterende rolgordijnen wel eens lastig zijn: je kunt er meer moeite mee hebben om wakker te worden als het helemaal donker is in je slaapkamer. Het openen van je rolgordijnen met een afstandsbediening kan dan een uitkomst zijn, maar je moet dan wel wakker genoeg zijn om de rolgordijnen daadwerkelijk te openen.

Voor iedereen die vaak door zijn wekker heen slaapt en die maar moeilijk wakker wordt in het donker, is een timer een oplossing. Stel de timer in en je verduisterende rolgordijn opent automatisch om de tijd dat je wakker moet worden. Zo word je natuurlijk wakker van daglicht dat je kamer binnenstroomt én verklein je het risico dat je je verslaapt.

Wil je nog een stapje verdergaan en ook bijvoorbeeld je lampen laten aanspringen als je wakker moet worden? Creëer dan een Smart Home!

Bevorderen van nachtrust

Slaap jij ook beter als je slaapkamer zo donker mogelijk is? Er wordt vaak gekozen voor rolgordijnen die verduisterend zijn om de slaapkamer donker te maken. Kun je ook een betere nachtrust gebruiken? Raambedekking kan je helpen om echt tot rust te komen.

Daarnaast kun je ook gemakkelijker slapen als het licht is, want doe jij graag een powernap na de lunch, of werk je ’s nachts en moet je dus vaak overdag slapen? Juist als je moet slapen terwijl de zon volop schijnt, kunnen verduisterende rolgordijnen een uitkomst zijn. Heb je kleine kinderen die ’s middags slapen? Ook zij kunnen gebaat zijn bij rolgordijnen die hun slaapkamer verduisteren.

Warmte buiten houden

In de zomer je huis koel houden? Dit kan natuurlijk door middel van airconditioning, maar je kunt het ook milieuvriendelijker en voordeliger aanpakken door te investeren in verduisterende rolgordijnen. Belooft het een warme dag te worden, sluit dan je rolgordijnen ’s ochtends en houd zo de warmte effectief buiten de deur. Zeker in je slaapkamer kan dit heel fijn zijn, want niemand valt goed in slaap in een broeierige slaapkamer.

Andersom geldt het natuurlijk ook: een verduisterend rolgordijn heeft een hogere isolatiewaarde dan een lichtdoorlatend rolgordijn, en houdt dus in de winter ook effectiever de kou buiten en de warmte binnen. Zo kan een goed verduisterend rolgordijn je helpen om minder energie te verbruiken, wat weer goed is voor het milieu en voor je portemonnee!

Meubels beschermen

Meubels kunnen verkleuren door invallend zonlicht. Dit voorkom je door voor elektrische raamdecoratie of zonwering te kiezen die het zonlicht niet doorlaat. De zonverduisterende gordijnen van Poweredblinds laten geen licht meer door en zorgen er dus voor dat zowel je houten als gestoffeerde meubels lang mooi blijven.

Geen hinder van de zon

Als je tv kijkt of achter de computer zit, kan invallend licht het je moeilijk maken: het valt precies op je scherm, wat erg storend is. Met verduisterende rolgordijnen heb je dit probleem binnen een minuut opgelost.

Verduisterende rolgordijnen in verschillende kleuren

Overtuigd van de mogelijkheden die verduisterende rolgordijnen je bieden? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment en kies een kleur en dessin die bij jouw woning passen.

Twijfel je over een bepaalde kleur, of vind je het moeilijk kiezen tussen twee kleuren? Bestel dan gratis kleurstalen en kijk op je gemak thuis welke stof en kleur het best bij jouw (slaapkamer)interieur passen.

Geschikt voor Somfy Smart Home

Je raamdecoratie automatisch laten sluiten zodra de zon ondergaat, of ze juist geleidelijk laten opengaan als je moet opstaan: de mogelijkheden zijn eindeloos met een Smart Home.

De verduisterende gordijnen van Poweredblinds werken op een Somfymotor en zijn eenvoudig te koppelen aan de Somfy TaHoma. Met de TaHoma haal je op een gemakkelijke en naar wens uitbreidbare manier domotica in huis. Stel scenario’s in en pas zo met een druk op de knop je kamer of gehele woning aan aan je activiteit.

Somfy TaHoma switch aan