Winkelwagen
 • Zoeken
 • Help & Advies

  Help & advies

  Wij hopen dat onze Help & Advies sectie je de informatie geeft die je nodig hebt bij de aanschaf van elektrische raamdecoratie.

  Lees help & advies

  Waarom elektrische raamdecoratie?


  Afstandbedienbare raamdecoratie is meer dan betaalbare luxe; het kan je leven echt verbeteren.

  Lees meer

  Opmeten


  Onze meetinstructies tonen stap-voor-stap hoe je accuraat je raamdecoratie opmeet zodat het perfect op z’n plaats past.

  Lees meer

  Eenvoudige installatie


  Het monteren van een elektrisch rol- of vouwgordijn van Powered Blinds is een eenvoudig en snel proces.

  Bekijk installatie instructies

De oplossing voor unieke ramen: maatwerk raamdecoratie

De oplossing voor unieke ramen: maatwerk raamdecoratie

Waarom gordijnen op maat?

Je raamdecoratie is meer dan alleen decoratie. Naast decoratieve doeleinden heeft raamdecoratie nog meer functies, bijvoorbeeld:

 • je goed laten slapen door precies de juiste hoeveel licht binnen te laten én buiten te sluiten in je slaapkamer;
 • je meubels beschermen tegen de schadelijke invloed van zonlicht;
 • je huis op temperatuur houden, zowel in de winter als in de zomer.

Met gordijnen op maat heb je optimale controle over deze drie aspecten. Je kunt de binnentemperatuur en de mate waarin je zonlicht en warmte (of kou) binnenlaat, effectief beïnvloeden door middel van raamdecoratie op maat. Je raamdecoratie op maat past namelijk precies en geeft de daarmee de volle controle over hoe jij het licht en de warmte van de zon binnen wilt laten in je huis.

Rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat kun je bij Powered Blinds vinden in allerlei kleuren en met allerlei verschillende stoffen. Of je nu op zoek bent naar een rolgordijn van 240 cm breed voor het grote raam in de slaapkamer of je zinnen hebt gezet op een smal, hoog en verduisterend rolgordijn voor je smalle, hoge raam in de badkamer: Powered Blinds maakt je rolgordijnen voor je op maat.

Je hebt keuze uit verschillende effen en gestructureerde stoffen en 3 verschillende reeksen:

 • all-in-one rolgordijnen: rolgordijnen met betrouwbare Somfy motor, werkend op batterijen, met een Somfy afstandsbediening, werkt met de Somfy TaHoma;
 • fully customisable rolgordijnen: zeer uitgebreide samenstellingsmogelijkheden en keuze uit verschillende stroomvoorzieningen en bedieningsmogelijkheden, te koppelen aan de Somfy TaHoma;
 • Huna rolgordijnen: zeer eenvoudig te monteren, geen draden om aan te sluiten, te bedienen met de Huna app of via een muurschakelaar.

Vouwgordijnen op maat

Vouwgordijnen op maat passen precies in of op het kozijn en houden zonlicht hierdoor effectief buiten, of filteren het zo dat je precies de juiste sfeer creëert in je woning. Vouwgordijnen worden vaak gekozen vanwege het ‘gezellige’ effect en worden gezien als minder strak dan rolgordijnen.

Bij Powered Blinds kunnen we alle soorten vouwgordijnen op maat maken, waarbij je een ruime keuze hebt uit verschillende stoffen en structuren. De mate van lichtdoorlatendheid van de vouwgordijnen bepaal je zelf. Alle vouwgordijnen kunnen bediend worden met een wandschakelaar of een afstandsbediening, of via de Somfy TaHoma Smart Home app.

Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen staan bekend om hun veelzijdige gebruik, doordat ze zowel aan de boven- als aan de onderkant op en neer kunnen. Bij plisségordijnen is het van extra groot belang dat deze precies op maat worden gefabriceerd. Alleen maatwerk plisségordijnen passen precies in je kozijn.

Kies bij Powered Blinds voor plisségordijnen op maat in jouw favoriete kleur verduisterende, gesloten of lichtdoorlatende stof. Elk plisségordijn dat op maat gemaakt is, wordt voorzien van een draadloze Somfy motor. Voor de bediening van je plisségordijn kies je uit een wandschakelaar of verschillende afstandsbedieningen.

Gordijnen op maat: meerdere functies

Zoals we in de inleiding al bespraken, is raamdecoratie er niet enkel ter decoratie. Hoewel een mooi gordijn of een strak rolgordijn in de juiste tint zeker een belangrijke bijdrage kan leveren aan de sfeer die een ruimte uitademt, heeft raamdecoratie nog veel meer nuttige functies.

De zon weren

Een duidelijke functie van raamdecoratie is het weren van de zon. Heb je een goed rolgordijn dat op maat gemaakt is en dat dus naadloos aansluit op de kozijnen, dan heb je in principe ook gelijk zonwering op maat aangeschaft.

Verduisteren

Let bij het kiezen van de stof van je rolgordijn of vouwgordijn op maat op de mate waarin die stof licht doorlaat. In de slaapkamer kan bijvoorbeeld een verduisterend rolgordijn op maat een adequaat middel zijn om beter te slapen.

Ook de vouwgordijnen en plisségordijnen op maat zijn te verkrijgen met verduisterende stof. Andere opties zijn lichtdoorlatende stof (laat veel licht door, wat vaak zorgt voor sfeer) en gesloten stof (laat weinig licht door).

Isoleren

Vooral een honingraat plisségordijn op maat is uitermate geschikt om een extra thermische barrière te vormen tussen het venster en de woonruimte. De honingraatvorm houdt warmte vast in de winter en werkt als in de zomer als barrière voor de warmte van buiten.

Rolgordijnen en vouwgordijnen op maat kunnen ook tot op zekere hoogte de warmte in de zomer en de kou in de winter buitenhouden, maar doen dit minder effectief dan de honingraat plisségordijnen.

Beveiligen

Hoe bijzonder het ook klinkt: raamdecoratie kan een rol spelen in hoe veilig je huis is. Uit Brits onderzoek blijkt dat de kans op een inbraak zo’n 6% kleiner is door zoiets simpels als rolgordijnen op de begane grond.

Met raamdecoratie op maat zorg je ervoor dat mensen niet zomaar naar binnen kunnen kijken. Tevens is het met elektrische raamdecoratie mogelijk om deze op afstand te besturen. Is je raamdecoratie aan de TaHoma gekoppeld? Stel dan een scenario in waardoor je gordijnen om een bepaalde tijd dicht- en opengaan. Zo lijkt het net alsof je thuis bent en schrik je eventuele inbrekers af, ook als je niet thuis bent.

Gordijnen op maat bestellen bij Powered Blinds

Bestel je rolgordijnen, vouwgordijnen of plisségordijnen op maat eenvoudig bij Powered Blinds. Je kiest zelf de lichtdoorlatendheid, de stof en kleur en de bedieningsmethode van jouw maatwerk raamdecoratie.

Gordijnen op maat laten maken: prijs

Ben je benieuwd naar de prijs van je rolgordijnen op maat of andere raamdecoratie die jij in gedachten hebt? Bij Powered Blinds kom je niet voor verrassingen te staan: je selecteert het product waarin je interesse hebt, kiest uit de verschillende opties en ziet per stap de invloed op de eindprijs. Een offerte aanvragen voor je gordijnen op maat is dus niet nodig, want je ziet direct bij het samenstellen wat de kosten zijn voor je maatwerk raamdecoratie.