Onderhoud elektrische raamdecoratie

Elektrisch rolgordijn onderhouden

U kunt het elektrische rolgordijn alleen stofvrij maken met behulp van een vochtige doek. Het op andere manieren schoonmaken kan eventuele schade aan het rolgordijn toebrengen. LET OP: het rolgordijn is ook absoluut niet geschikt om in een wasmachine te wassen en/of in een wasdroger te drogen.

Elektrisch vouwgordijn onderhouden

Bij ieder elektrisch vouwgordijn van OER dat op Mysmartdeco wordt aangeboden worden reiningsvoorschriften weergegeven (zie onderstaand voorbeeld). Hou deze te allen tijde aan en houdt tevens rekening met het volgende:

- Het vouwgordijn met motor mag direct noch indirect in contact komen met reinigingsmiddelen voor het raam

- Vochtig afnemen kan vlekken geven

- Geen garantie van beschadigingen van stof of motor ontstaan door water, condens, insecten of nat afnemen.

- Het mechaniek of motor mogen niet geolied worden

30 gr wassen niet centrifugeren niet drogen strijken op 1 punt mild proces

Batterij van het elektrisch rolgordijn verwisselen

De elektrische rol- en vouwgordijnen van Verano en OER worden standaard geleverd met een batterijmotor. Bij normaal gebruik (twee keer per dag omhoog en omlaag) is de gemiddelde levensduur van de batterijen ongeveer twee jaar.

Als u een Verano elektrisch rolgordijn hebt dan is deze geleverd met een batterijhuls, de batterijhouder, met daarbij 8 lithium AA batterijen. Door de batterijhouder los te koppelen en open te schroeven kunt u de batterijen verwijderen en vervangen door 8 nieuwe batterijen. In principe werkt alle soorten AA batterijen maar wij raden u ten zeerste aan om lithium batterijen te gebruiken. De levensduur van lithium batterijen is namelijk vele malen groter dan normale batterijen.

Wanneer u een rol of vouwgordijn van het merk OER hebt is dan is de langwerpige huls de batterij zelf. Mocht deze batterij na verloop van tijd leeg raken (gem. levensduur is 2 jaar), dan kunt u eenvoudig een nieuwe bestellen. Kijk daarvoor onder 'accessoires' in deze webshop.

Batterij van de Somfy afstandsbediening verwisselen

De afstandsbediening die bij een rol- of vouwgordijn ontvangt (indien besteld bij Mysmartdeco) is een 'Somfy Telis 1 RTS Pure’ (witte kleur). Deze afstandsbediening is uitgerust met een 3V batterij CR2430, de zogenaamde lithium knoopcel.

De batterij vervangen:

- Maak de achterzijde van de afstandsbediening los met behulp van een schroevendraaier.

- Plaats een nieuwe batterij (3V batterij CR2430, lithium knoopcel) en schroef de achterzijde weer vast.

- Uw afstandsbediening is weer gereed voor gebruik.

To top