Winkelwagen

Houten Jaloezieën

Houten Jaloezieën

Houten jaloezieën: tijdloos en klassiek

Met houten jaloezieën oftewel houten lamellen haal je tijdloze klasse in huis waarvan je 24 uur per dag plezier van hebt. De tijdloze uitstraling past bij elk interieur. Bepaal zelf de exacte lichtinval en doorkijk en creëer elke gewenste ambiance.

Bekijk onze houten jaloezieën

Houten jaloezieën op maat gemaakt

Als je ervoor kiest om je houten jaloezieën op maat te laten maken, weet je zeker dat ze niet alleen in uitstraling maar ook in vorm aansluiten op je huis en interieur. Op maat gemaakte shutters passen precies in het raamkozijn en stralen hierdoor extra elegantie uit. Zo stem je je houten jaloezieën volledig af op jouw wensen.

Dit type elektrische raamdecoratie past in elk interieur, van klassiek tot modern, en geeft een warme zweem aan elke ruimte. Installeer je houten jaloezieën in de slaapkamer? Dan zorgt een bijpassende ladderband ervoor dat zelfs het licht dat door de koordgaatjes valt, geblokkeerd wordt. Zo bereik je meer duisternis in de kamer waar dat er het meeste toe doet.

Alleen voor zeer vochtige, niet goed geventileerde badkamers zijn houten jaloezieën minder geschikt, doordat het hout het vocht uit de lucht opneemt en daardoor kan gaan vervormen. Het kan dan verstandig zijn om te kiezen voor aluminium jaloezieën.

Witte houten jaloezieën elektrisch

Creëer een warme sfeer met houten jaloezieën

Vol van karakter en klasse: zo typeren wij onze houten jaloezieën. Ze creëren harmonie in de ruimte. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, hebben houten jaloezieën een warme uitstraling. In combinatie met beperkte lichtinval heeft dat een verzachtend effect op je interieur.

Jaloezieen in badkamer
handmatige jaloezieën woonkamer

Bepaal zelf de lichtinval en doorkijk

Naast het feit dat houten jaloezieën een zeer stijlvolle soort raamdecoratie op maat zijn, zijn ze natuurlijk ook functioneel: ze weren de zon als geen ander, beperken de inkijk en houden zomerse warmte of juist winterse kou buiten de deur. Jaloezieën zijn bij uitstek geschikt als je met slechts één laag raambekleding verschillende sferen wilt kunnen neerzetten.

Wil je dat er veel daglicht je kamer in stroomt, of vind je het prettiger als er een subtiele schaduw over je meubilair ligt? Met houten jaloezieën regel je heel precies de lichtinval en kies je elke dag en elk moment opnieuw hoeveel zonlicht er de kamer in komt.

Ook je privacy wordt gewaarborgd met houten jaloezieën. Varieer met verschillende standen en creëer de doorkijk waar jij behoefte aan hebt. Voor meer privacy sluit je de jaloezieën volledig, voor meer uitzicht draai je ze naar een horizontale stand. Houd zelf de regie in handen en pas de jaloezieën aan aan jouw wensen.

Gratis kleurstalen

Raambekleding op maat laten maken is waarschijnlijk een project dat je niet licht neemt. Het is immers een investering in iets waar je, als het goed is, nog jarenlang van zult genieten. Daarom bieden we je graag gratis kleurstalen aan. Deze kun je bestellen op de productpagina van de houten jaloezieën die jou bevallen. Met deze kleurstalen kun je beter beoordelen of de kleur en textuur van de houten jaloezieën die je op het oog hebt, passen bij jouw interieur en wensen.

Een lichte of donkere kleur voor je houten jaloezieën kan al een groot verschil maken in sfeer. Ook de lichtinval heeft hier invloed op. Daarom raden we je aan om de kleurstalen er op meerdere momenten op de dag bij te pakken. Op die manier zie je hoe het hout eruitziet bij verschillende soorten lichtinval en kun je de beste keuze voor jouw raamdecoratie maken.

Bekijk hier onze houten jaloezieën en bestel gratis stalen.

badkamer elektrische jaloezieen
Jaloezieën in woonkamer

Elektrische houten jaloezieën

De houten jaloezieën op maat die je bij ons kunt bestellen, zijn standaard voorzien van een elektrische buismotor van het kwaliteitsmerk Somfy. Deze motor is op meerdere manieren op afstand te bedienen en wordt aangedreven via netstroom of met duurzame batterijen. Helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren.

De Somfy buismotor werkt geruisloos en verandert zonder moeite de stand van je houten lamellen. Je hoeft niet meer aan draaistangen te draaien: de motor doet het werk van een afstand voor jou. Gun jezelf het gemak van elektrisch aangedreven raamdecoratie. Bij houten jaloezieën verander je over het algemeen alleen de stand van de houten lamellen. Wanneer je de houten jaloezieën omhoog wilt doen, trek je aan het bijkomende koord.

Met afstand de handigste. 

Bedien je houten jaloezieën en andere elektrische raambekleding eenvoudig met de afstandsbediening. Druk op de my-knop en de lamellen zetten zichzelf in jouw favoriete stand.

Somfy afstandsbediening
Slimme app.  

Onze app maakt echt kinderspel van de bediening. Ideaal voor als je je elektrische raamdecoratie wilt kunnen bedienen vanaf elke plek in huis of voor wanneer je niet thuis bent. Met één klik activeer je scenario’s en bedien je alle gemotoriseerde houten jaloezieën in je woning. Zoals ‘s ochtends openen en ’s avonds weer sluiten.

Mobiele app Somfy Rollerblind screen 2
Wandschakelaar.

Onze draadloze wandschakelaar werkt op batterijen en kun je dus waar je wilt op de muur bevestigen en valt niet op in je interieur. Met de my-knop zet je de jaloezieën direct in je favoriete stand.

Somfy TaHoma switch op tafel naast bank

Geschikt voor Somfy Smart Home

Alle houten jaloezieën die we bij Poweredblinds op maat voor je maken, zijn voorzien van een hoogwaardige Somfy buismotor. Daardoor zijn je elektrische houten jaloezieën eenvoudig te koppelen met het smart home systeem van Somfy, de Somfy TaHoma switch. Daarmee maak je het jezelf nog makkelijker.

Als je scenario’s instelt, hoef je bijna nooit meer na te denken over je raambekleding. De TaHoma switch regelt het voor je. De stand van je houten lamellen wordt automatisch aangepast, bijvoorbeeld aan het moment van de dag. ’s Ochtends openen ze de lamellen automatisch, zodat je met natuurlijk daglicht wakker kunt worden. Of ’s avonds sluiten ze de lamellen automatisch en springen de lampen aan als het buiten donker wordt. Eenvoudiger wordt het niet. Gun jezelf het gemak van een geautomatiseerd huis.