Winkelwagen

Horizontale jaloezieen

Horizontale jaloezieen

Horizontale jaloezieën: strak en modern

Strakke lijnen en contrast gecombineerd met gemak, dat is de woontrend die de laatste jaren steeds meer aan terrein wint. Horizontale jaloezieën sluiten daar naadloos op aan met hun strakke en vrijwel onderhoudsvrije uiterlijk.

Eenvoudig bedienen en schoon te houden

Waar een gordijn al snel een stofnest wordt, zijn lamellen met een vochtige doek of Swiffer snel af te nemen. Bedienen is een kwestie van seconden, je hoeft niet te schikken, zoals met een gordijn.

Witte houten jaloezieën elektrisch
Jaloezie Venetian

Ultieme controle over licht en zicht

De kantelbare lamellen van een horizontale jaloezie zijn de ideale ‘douaniers’ voor jouw raam: door ze ietsje te kantelen, houd jij wel zicht naar buiten, maar kijkt er niemand bij jou de pasta van je bord.

Horizontale jaloezie van hout: sfeervol en eigentijds.

Ze zijn immens populair, en niet zonder reden: de horizontale jaloezie van hout is een alleskunner die iedere ruimte een strakke en moderne uitstraling geeft.

Hout is een basismateriaal dat in iedere interieurstijl tot zijn recht komt. Of je nu industrieel woont, een gezellig ratjetoe van vintagepareltjes hebt of inzet op een strak, licht, minimalistisch interieur: hout geeft je huis warmte en sfeer.

handmatige jaloezieën woonkamer

Horizontale jaloezie van bamboe: kan goed tegen vocht.

Het hout voor onze houten jaloezieën hebben we goed gedroogd voordat we het bewerkten. Dat zorgt ervoor dat de houten jaloezie best tegen een spatje kan. Een langdurig vochtige ruimte kan echter een negatieve uitwerking hebben op je houten jaloezie.

Voor iedereen die graag een houten jaloezie in de badkamer of keuken wil, op een plek waar ‘ie zeker vochtig gaat worden: bekijk onze bamboe jaloezieën eens. Bamboe heeft dezelfde warme uitstraling als hout, is ook in verschillende kleuren verkrijgbaar én kan tegen een druppeltje (of 2, of 3). De horizontale jaloezie van bamboe is dus een ideaal alternatief van de houten jaloezie voor in vochtige ruimten.

Horizontale jaloezie van aluminium: strak en duurzaam.

Geliefd om zijn strakke uitstraling en weinig opvallende uiterlijk: de jaloezie van aluminium. De horizontale jaloezie van aluminium gaat jaren mee en heeft een tijdloze look.

Aluminium lamellen zijn vaak minder breed dan de lamellen van houten jaloezieën, wat ervoor zorgt dat ze minder ruimte innemen. Ter illustratie: bij Poweredblinds is een aluminium jaloezie 25 mm breed en een houten of bamboe jaloezie 50 mm. Heb je maar weinig ruimte vrij voor je raam en zoek je een soort raambekleding die onderhoudsvrij en gemakkelijk te reinigen is, dan is de aluminium horizontale jaloezie een goede keuze.

Aluminium jaloezieën At a Glance

Stel hier jouw horizontale jaloezie samen.

De horizontale jaloezie als sfeermaker in je …

… badkamer.

Je badkamer is een ruimte die vaak vochtig wordt. Daarom kies je in de badkamer voor materialen die langdurig bestand zijn tegen vocht. Bamboe en aluminium jaloezieën zijn daarom veelgekozen raambekledingsvormen voor in de badkamer.

Door de lamellen iets te kantelen, voorkom je zicht naar binnen, maar heb je wel binnenvallend daglicht. Ook contouren zijn van buitenaf niet te zien als het buiten donker en binnen licht is, wat een voordeel is van de horizontale jaloezie ten opzichte van stoffen vormen van raambekleding.

badkamer elektrische jaloezieen
… keuken.

Vaak brengen we veel tijd door in de keuken. We bereiden er ons eten, eten er en praten er bij met onze huisgenoten. Het is daarom fijn om in de keuken zo veel mogelijk daglicht te hebben als we dat willen, maar ook om de buitenwereld buiten te kunnen sluiten met raamdecoratie die geen zicht doorlaat.

Horizontale jaloezieën doen beide en zijn ook nog eens gemakkelijk met een vochtige doek schoon te maken als er wat water, olie of tomatensaus op de lamellen spettert.

houten jaloezieën cassette
… woonkamer.

Grote ramen of erkers in de woonkamer zijn uitermate geschikt voor horizontale jaloezieën. Ze zorgen ervoor dat grote ramen een minder ‘kaal’ vlak vormen in de woonkamer en zijn daarnaast makkelijk om de hoeveelheid (zon)licht of zicht die binnenkomt, heel precies af te stellen op bijvoorbeeld tv kijken, lezen of ’s avonds borrelen met vrienden.

We zien vaak dat horizontale jaloezieën in de woonkamer nog gecombineerd worden met overgordijnen, bijvoorbeeld inbetweens. Overgordijnen geven een ruimte sfeer en gezelligheid. Bovendien kun je op deze manier het licht precies zo filteren als je zelf wilt. Je kunt de buitenwereld helemaal buitensluiten, maar je kunt ook kiezen voor een subtiele filtering van het licht dankzij je inbetweens.

Jaloezie Venetian
Cassette elektrische aluminium jaloezieën zilver

Wat is het verschil tussen horizontale jaloezieën en shutters?

Vaak bedoelen mensen hetzelfde als ze het over horizontale jaloezieën of shutters hebben. Er is echter wel degelijk een verschil tussen die twee.

Hoewel shutters en horizontale jaloezieën er op het eerste gezicht uitzien als hetzelfde product, kun je horizontale jaloezieën ophalen en shutters niet. Shutters zitten vast aan hun frame. Ze kunnen dus, net als horizontale jaloezieën, traploos kantelen, maar je kunt ze nooit in hun geheel ophalen, zodat het hele raam vrij is.

Horizontale jaloezieën kun je wel in hun geheel ophalen door middel van een trekkoord aan de zijkant. Dit is gemakkelijk als je de ramen bijvoorbeeld wilt schoonmaken, zo veel mogelijk licht naar binnen wilt laten vallen of goed zicht naar buiten wilt hebben.

Elektrische horizontale jaloezieën van Poweredblinds: gemak binnen handbereik.

Alle raamdecoratie die Poweredblinds aanbiedt, is elektrische raamdecoratie. Dat maakt onze horizontale jaloezieën nog veelzijdiger dan ze al zijn. Je kiest namelijk ook nog uit verschillende manieren van bedienen.

Met de bediening kun je de lamellen van je horizontale jaloezie kantelen. Wil je de jaloezie in zijn geheel omhoog doen, dan doe je dit handmatig met een trekkoord.

Ga jij voor een afstandsbediening, zodat je je jaloezieën vanachter je bureau kunt kantelen? Of past een wandschakelaar beter bij jou, omdat je die niet kwijt kunt raken? Ligt je telefoon altijd in de buurt en is bediening via de app voor jou dus de makkelijkste optie?

Elke horizontale jaloezie van Poweredblinds is uitgerust met een Somfy motor, en dus ook met de Somfy bedieningsmogelijkheden. Zo past je raambekleding bij je woonstijl en de bediening ervan altijd bij jouw leefstijl.

aluminium jaloezieën elektrisch