Winkelwagen

Home Automation

Witte rolgordijnen lichtdoorlatend woonkamer

Home Automation


Geniet van comfort en gemak

 

Home automation staat garant voor een meer ontspannen leven. Automatiseer je huis en je slimme apparaten denken voor jou. Je hoeft zelf alleen de routines en scenario’s eenmalig in te stellen. Daarna doet je woning het vanzelf.

Maak je leven makkelijker met Home Automation

Home automation betekent huisautomatisering. En dat maakt je leven makkelijker. Comfortabeler.

Je hoeft niet meer na te denken over de alledaagse bediening van allerlei apparaten in je huis, zoals raamdecoratie, verwarming, verlichting of security.

De slimme apparaten doen het zelf: lampen springen aan, gordijnen glijden open of zakken dicht, de verwarming draait omhoog, je alarm staat op scherp.

Somfy TaHoma vrouw op smartphone
Somfy TaHoma switch op tafel voor raam

Wat is home automation?

Home automation is de Engelse term voor huisautomatisering. Door je huis te automatiseren, zorg je ervoor dat elektrische apparaten ‘zelf’ na gaan denken. Jij hoeft dat dan niet meer te doen, behalve de eerste keer bij het instellen.

Je wilt bijvoorbeeld elke ochtend wakker worden met natuurlijk daglicht. Dan kun je instellen dat de elektrische rolgordijnen in je slaapkamer om 7 uur ’s ochtends openglijden. Maar in het weekend wil je wat uitslapen: dan stel je een andere tijd in. Deze routine instellen hoef je maar één keer te doen. Vanaf dat moment schuift je raambekleding elke ochtend op vaste tijden open en kun jij rustig wakker worden!


Waarom kiezen voor home automation?

Gemak

Met home automation maak je het jezelf makkelijk. Een thuis waarin je volledig kunt ontspannen en echt ‘uit’ kunt staan, dat is toch luxe in zijn puurste vorm? Door je huis te automatiseren maak je het waar. Je hebt geen omkijken meer naar je slimme apparaten, want alle dagelijkse handelingen worden je uit handen genomen. Zodat jij comfortabel kunt leven.

Veiligheid

Home automation maakt je huis ook veiliger. Bijvoorbeeld doordat je je aanwezigheid kunt simuleren als je op vakantie of zakenreis bent. Je rolgordijnen schuiven dagelijks open en dicht en je lampen springen aan en uit. Inbrekers worden hierdoor afgeschrikt. En met slimme beveiligingscamera’s houd je altijd een oogje in het zeil, ook op afstand.

Energiebesparing

Goed voor je portemonnee én het milieu: met home automation wordt je huis volledig op jouw gewoontes en leefpatronen afgestemd. Daardoor verbruik je nooit energie wanneer dat niet nodig is. Voorkom bijvoorbeeld dat je ’s avonds de airconditioning moet gebruiken door een zonsensor te installeren, die de zonwering efficiënt inzet als het te warm wordt.

Home automation of smart home?

Wat is het verschil tussen home automation, een smart home en domotica? Deze termen worden vaak door elkaar heen gebruikt. Logisch, want in het dagelijks leven betekenen ze ook hetzelfde.

Een smart home is een huis dat je kunt automatiseren. In een smart home zijn namelijk alle slimme elektrische apparaten geïntegreerd en aan elkaar gekoppeld. Het is mogelijk om het daarbij te laten: dan bedien je alle apparaten gewoon apart van elkaar via je centrale commandohub, bijvoorbeeld met voice control of de app op je smartphone.

Maar je haalt pas echt het beste uit een smart home als je een stukje home automation toepast. Doordat de apparaten via de smart home hub met elkaar kunnen communiceren, is het automatiseren van je huis heel simpel. In een handomdraai heb je scenario’s en routines ingesteld. Je huis automatiseren hoeft niet moeilijk te zijn: een smart home installeer je makkelijk zelf. Binnen een paar minuten ben je al op weg naar een comfortabeler leven!

Bekijk de Somfy Tahoma switch.

Somfy TaHoma switch op tafel naast bank
Somfy TaHoma man op smartphone

Doe het zelf

Een smart home opzetten doe je eenvoudig zelf. Het is niet nodig om direct je hele huis te automatiseren: stap voor stap kom je dichterbij een huis dat helemaal geautomatiseerd is om aan te sluiten bij jouw leefstijl.

Het commandocentrum is het kloppend hart van je smart home en dit apparaat is dan ook de enige vereiste. Deze hub bedien je via de app op je smartphone. Koppel je slimme elektrische apparaten aan de smart home hub: van gordijnrails tot jaloezieën. Combineer de apparaten in verschillende routines en scenario’s en geniet meteen van het gemak van home automation.

Bekijk de Somfy Tahoma switch.